in

Прибират се българите, катастрофирали в Египет

Кадър: Нова

Днес се очаква да се приберат българите, които претърпяха катастрофа с автобус по време на екскурзия в Египет. Полетът на българите е тази вечер, съобщи БНТ.

Припомняме, на 19 март, понеделник, 20 българи пострадаха при автобусна катастрофа в Египет. По-тежко пострадаха 5 български граждани. Те бяха настанени в частна болница с фрактури и прорезни рани. 12 души бяха с по-леки рани – ожулвания, охлузвания, синини, леки прорезни рани. Техните наранявания бяха обработени и те заявиха, че желаят да продължат туристическата си програма. Други трима от по-леко пострадалите пожелаха да останат и да изчакат връщането на групата в хотел в град Хургада, откъдето заедно да поемат обратно към България.

Все още няма окончателна версия за катастрофата. Шофьорът на рейса е задържан от властите в Египет, които изясняват обстоятелствата около инцидента. Мъжът ще остане задържан до края на разследването. Ако се установи, че той има вина, срещу него ще бъде повдигнато обвинение и ще загуби работата си.

Според версията на шофьора на пътя е имало пясък, което е довело до загуба на контрола върху превозното средство. Властите обаче работят по версия за превишена скорост.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов