in

Борисов и Захариева изразиха съболезнованията си по повод трагедията в Кемерово

Снимка: REUTERS

Бойко Борисов и Екатерина Захариева изразиха своите съболезнования в телеграма по повод трагедията в Кемерово.

В телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев премиерът Бойко Борисов изрази своите най-дълбоки съболезнования във връзка инцидента в гр. Кемерово, довел до смъртта на десетки хора.

Ужасната трагедия, отнела живота и на много деца, я прави още по-тежка за всички. Изразявам дълбоката си съпричастност и съчувствие на семействата на загиналите и желая бързо възстановяване на пострадалите“, се казва в телеграмата.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Руската федерация Сергей Лавров по повод пожара, избухнал в търговски център в град Кемерово, при който загинаха над 50 души.

С дълбока болка приех вестта за жестоката трагедия в Кемерово, довела до десетки човешки жертви, сред които и много деца. Като изразявам своите най-искрени съболезнования бих желала да предам чрез Вас моето съчувствие към болката и мъката на семействата и близките на загиналите в трагичния инцидент, а на ранените да пожелая скорошно оздравяване“, пише Захариева в писмото си до своя руски колега.

Броят на жертвите в търговския център в руския град Кемерово достигна 53 души, съобщи ТАСС, като се позова на оперативния щаб за ликвидиране на извънредната ситуация.

На мястото на пожара в района на кинозала са открити телата на още 11 загинали. Така е потвърдена смъртта на 53 души“, каза говорител на щаба.

От там съобщиха, че се издирват още 16 души.

Те може да се намират в кинозалите, които са се срутили от четвъртия на третия етаж“, обясни говорителят.

Смъртта им беше потвърдена и от Министерството на извънредните ситуации. Заместник-министърът Владлен Аксьонов обясни, че при обследването на сградата е установено запазването на още две допълнителни огнища на тлеене в отделни помещения. Две от трите кинозали са се срутили от четвъртия на третия етаж, обясни Аксьонов. Намерените тела още не са идентифицирани.

Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, в което се предполага, че е възникнал пожарът, както и управителят на компанията, обслужваща търговския център, съобщи говорителката на следствения комитет Светлана Петренко.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов