in

Драконовски мерки за сигурност във Варна (ВИДЕО)

снимката е илюстративна

Драконовски мерки за сигурност заради пристигането на европейските лидери и турския президент започват още от летището във Варна.

По-късно около обед стартира най-видимата подготовка за това, което ще се случи в морската столица.

Неофициалната подготовка за срещата е започнала още преди десет дни, съобщава NOVA. По тяхна информация от толкова време във Варна има хора от турските тайни служби, които работят с българските си колеги, за да гарантират безопасността на Ердоган.

Първо в морската ни столица ще пристигне Доналд Туск, а по-късно и Жан-Клод Юнкер. Последен ще пристигне турският президент Ердоган. Той ще пристигне у нас с антураж, пътуващ в два самолета, включващ охрана и дори личен готвач, който да проверява храната му.

Очаква се трасетата, по които ще минат гостите до резиденция Евксиноград, да станат ясни в последния момент. От МВР уверяват, че са взети всички мерки за сигурност, но не искат да съобщават точния маршрут.

Властите уверяват, че шофьорите няма да бъдат подложени на крайни ситуации. Пропускателният режим ще бъде такъв, че да се осигурява нормална проходимост в града. От ранния следобед се очаква да има патрулни коли, полицаи и регулировчици на основните кръстовища във Варна. Служители на МВР са командировани от цялата страна в морската столица, за да гарантират сигурността.

Освен това се готвят и два протеста по повод височайшата визита.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов