in

Историческо злато за варненски плувец в Австрия

Снимка: Тихомир Тодоров / ПСК Черно море

Щафетата на българския национален отбор по плуване влезе в историята на силния международен турнир „Мултинейшънс“.

Спортният форум, в който участват национални гарнитури от цяла Европа, се провежда в Австрия, пише Дарик.

В Грац родната щафета, в чийто състав плува състезателят на ПСК „Черно море“ Тихомир Тодоров, спечели историческо злато в дисциплината 4 х 200 м свободен стил. Петър Божилов, Светлозар Николов, Тихомир Тодоров и Йордан Янчев заковаха хронометрите на 7:30.06. Това постижение им отреди 804 т. по ФИНА и нов национален рекорд за мъже. Старият е от далечната 1985 г. Водачи на представителния отбор на България в Австрия са варненският треньор Никола Петров и Божидар Граматиков.

Турнирът в Австрия е за 17-18-годишни младежи и 16-17-годишни девойки. Паралелно с тази надпревара се провежда още едно състезание – „Мултинейшънс“, но на кипърска земя. В Лимасол се конкурират 15-16-годишни юноши и 14-15-годшни девойки. В Кипър България представят варненката Василики Кадоглу („Астери“), както и Жанет Ангелова, Маноела Николова, Рая Зашева, Борис Милев, Здравко Баблаков, Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров. Треньори са Гергана Гинева и Любомир Лазаров.

Българите в Грац са – Атанас Аврамов, Георги Цурев, Иван Аламджиев, Йордан Янчев, Петър Божилов, Светлозар Николов, Станимир Раев и Тихомир Тодоров.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов