in

Полицаи иззеха над 6 кг марихуана във Велико Търново

Над 6 кг марихуана, 10 гр метаамфетамин и други вещи иззеха служители на ОДМВР – Велико Търново.

В петък, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, служители на ОДМВР и РУ – Велико Търново спрели принудително лек автомобил на ул. „Симеон Велики“ в областния град. Автомобилът бил управляван от 27-годишния Б. П. от Стара Загора, известен на полицията, с когото пътувал 25-годишният М. И. от Враца.

При извършените процесуално-следствени действия, в автомобила са установени 7 пакета със зелена листна маса, с общо тегло 5800 гр, която при полеви наркотест реагирала на марихуана, съобщиха за Нова Варна от пресцентъра на МВР.

В хода на разследването са извършени претърсвания на различни адреси във Велико Търново, където са намерени и иззети още около 800 гр. от същото наркотично вещество, 10 гр метамфетамин, две везни, опаковки за пакетиране на наркотични вещества, крупна сума пари, мобилни телефони и компютърни конфигурации.

Б. П. и М. И. били задържани с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е започнато досъдебно производство.

След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми. Мерките им за задържане са удължени на 72 часа.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов