in ,

Училище „Талант“ ни впечатли с открит урок на преподавател от Америка

На 27.03.18г. В Българо-Американско училище „Талант“ се проведе открит урок по Английски език. Госпожа Анджела Флауърс и талантливите ученици от 2-ри клас показаха пред своите гости колко са напреднали в изучаването на чуждия език.

Мис Анджела, както я наричат децата, е съвсем отскоро в България, но невероятният ѝ подход към децата, определено е постигнал чудесен резултат.

Нейните уроци се провеждат изцяло на английски, но забелязахме, че учениците разбират всичко и изпълняват всяка задача, зададена от Мис Анджела и без притеснения общуват с нея.

На открития урок децата учиха названието на плодовете. Особено впечатление ни направи метода на преподаване – Учене под формата на игра.

В началото учениците ни поздравиха с песен на английски. Госпожа Флауърс беше подготвила и няколко интересни игри, в които децата с радост се включиха. Интерактивния урок обединяваше състезателни игри, изработка на фигурки от пластелин, оцветяване на картинки и клипчета на английски език. Всяко занимание беше свързано с темата за плодовете. През цялото време децата бяха спокойни и комуникираха свободно помежду си и със своята учителка. Игрите успяха да ги концентрират и резултатът беше забележителен.

След края на урока, Мис Анджела ни сподели малко повече за своя опит и за себе си:

Госпожа Анджела Флауърс идва от Америка и е в България от 1 Август 2017. Има 15 годишен опит като преподавател по музика в Израел. С радост предава страстта си към музиката на своите ученици и според нея това е един от главните методи за концентрация и по-лесно усвояване на новите знания от децата. Освен по Английски, тя е учител и по музика на учениците от „Талант“ – комбинацията на двата предмета се отразява много добре на постиженията на децата.

 

Някои от интерактивните методи за обучение е придобила в Америка и Израел и от опита си като учител по музика, а други се дължат на това, че тя също е майка и съумява да използва интересните практики за учене на собствените си деца и със своите възпитаници.

Според нея всяко дете е различно и му е необходимо различно време за усвояване на нови знания. Като цяло децата са предразположени да учат английски език заради телевизията и новите технологии, а слушането на музика ги забавлява и предразполага да запомнят по-бързо.

Мис Флауърс ни сподели, че нейните две деца също учат в Българо-Американско училище „Талант“. След дълго прочуване на подходящи училища с нейния съпруг са се спрели точно на училище „Талант“, впечатлени от личното внимание, което се обръща на всяко едно дете. Решили са, че това е перфектното място за англоговорящи деца.

Сред гостите на открития урок беше и г-жа Пенева – старши експерт по обучение в начален етап в РУО – Варна, която за пореден път присъства на открит урок в училище „Талант“. Тя също е впечатлена от представянето на децата. Направило ѝ е впечатление взаимодействието между физическа активност, музика и английски език и това, че учителката беше част от целия процес. Партньорството ѝ с децата ги кара да се чувстват спокойни и да вземат участие. Според нея дигиталните уроци са наложителни, защото по този начин се обхваща цялото внимание на децата.

Днешният урок за пореден път доказа, че училище „Талант“ е сред най-добрите варненски училища, в преподаването на чужди езици.

*Спонсорирана публикация

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/