in

Вандал нашари откритата сцена в парка на Девня

Графит на тема „Космос“ цъфна на стената на откритата сцена в парка на Девня, въпреки че Наредбата за обществения ред категорично забранява подобни „арт“ изяви.

Tова съобщиха от пресслужбата на Община Девня за Нова Варна.

Примерите за сполучливи графити са много – Дядо Добри, който гледа от жилищен блок в столичния кв. „Хаджи Димитър“, Стената на славата във Варна и много други.Графитите са една от разновидностите на градската култура, като най-често техни автори са рапъри, скейтъри, хиксъри… Те рисуват със спрейове по сивите фасади на блокове, трафопостове и строежи, което даже им придава живот и красота.

За съжаление девненският графит не е особено сполучлив, нито се намира на подходящо място. Какво „извънземно“ има в сцената или в парка, че точно там трябваше да се изяви неизвестният райтър?

На сцената се организират събития от националния и народния календар, които нямат нищо общо с ърбан културата. Доста по-добре щеше да бъде, ако райтърът беше изрисувал зловещите колони на виадукта на автомагистрала „Хемус“, „извънземната“ спирка в кв. „Химик“, а защо не и бараката, наречена станция за измерване качеството на въздуха, с която графитът щеше да бъде в пълен „естетически“ и тематичен синхрон.

Все пак е добре, че авторът, който първоначално е имал намерение да изрисува лицевата част на сцената, явно е размислил и се е изявил отзад. Така поне творението остава сравнително скрито за посетителите на парка и за минувачите по бул. „Съединение“.

Лицевата част на стената на сцената

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов