in

Започват празниците в Провадия

Вечер, посветена на деня на хумора и шегата, съчетана с представянето на книгата на провадийската авторка Донка Колева ще постави началото на празниците в Провадия днес.

Това каза за Радио Варна Силвия Боева, председател на НЧ „Алеко Константинов 1884“ – гр. Провадия. В събота на открита сцена ще се поведат повечето прояви за празника на града, който винаги се отбелязва навръх Цветница.

В програмата с концерт ще се включат читалищни самодейци – оркестър и поп-група, ученици от Първо училище, балет „Усмивка“, а вечерта кулминацията е гостуването на народната певица Николина Чакърдъкова и нейният танцов колектив.

Силвия Боева припомни, че следващата седмица стартира голям ремонт на сградата на читалището в Провадия по ОП „Региони в растеж“. Обновяването на НЧ „Алеко Константинов 1884“ – гр. Провадия ще започне отвътре навън.

Причината е, че сградата е паметник на културата от местно значение, каза още Боева. Отвън читалището ще има нова мазилка и стените ще бъдат боядисани, ще бъде сменена дограмата. Ремонт ще има и на сцената, на ел. и ВиК инсталациите на читалището, добави Силвия Боева.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов