in

Ще поскъпнат ли яйцата и козунаците по Великден

По-скъпи яйца и козунаци, но по-евтино агнешко ще сложим тази година на трапезата си за Великден.

Това показват разчетите и на търговците, и на потребителите. Проверка показа, че в търговската мрежа се продава все още българско агнешко месо. Голяма част от потребителите вече са си закупили всичко нужно за трапезата. Има и такива, които са отложили всичко за последния момент, но очакват да бъдат изненадани и от цените.

„Пенсията е малка, с 40 лв. ще купя каквото мога. Яйцата станаха много скъпи .. Взел съм 10 кг. агнешко на 18 лв. Казват, че има от Румъния, но и има и българско. Заради празниците цените на яйцата може да достигнат и до 0.40 лв., а сега вървят по 0.35 лв. … Цената на агнешкото сега е около 11 лв. , а дробът е на 6 лв. Яйцата ще ги взема от село, свекървата ще ги даде. На магазина цената им върви между 0.25 лв. и 0.28 лв. Всяка година вдигат цените. Козунаците също варират между 2.40 лв и 2.80 лв. …“

Един от търговците твърди, че на най-големият бургаски пазар агнешкото месо, което се предлага, е само българско.

„Все още върви на 11 лв. и се купува. Очаква се обаче да се вдигне. Ние си го произвеждаме от региона на Карнобат.“

Цените по търговските обекти в града са между 0.25 лв. и 0.35 лв. за едно яйце в зависимост от големината и цвета. Готовите козунаци по фурните и хипермаркетите са с цени между 2 лв. и 3.50 лв. Поне засега агнешкото се продава на цени между 10.50 лв. и 15 лв.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов