реклама

реклама

реклама

in

Влак с 80 пътници се запали при гара Коньово, заподозряха външна намеса (ВИДЕО)

Кадър: Нова

Два вагона на бърз пътнически влак горяха на гара Коньово между Нова Загора и Ямбол вчера вечерта.

На място са пристигнали два противопожарни екипа, които са започнали гасенето на пламъците, заяви говорителят на Пожарна безопасност Валентин Кръстев. Пътниците са изведени от вагоните, няма пострадали хора.

Все още не е ясно колко пътници са пътували във влака.Първоначално пламъците тръгнали от едно от купетата, но бързо обхванали два вагона от композицията. Всички пътници са били евакуирани навреме. Няколко часа бяха необходими на пожарникарите да угасят пожара. Двата вагона са напълно унищожени. Част от пътуващите са преживели истински ужас, докато са бягали от горящия влак.

Разследват се причините за пожара във влака, пътувал от София за Бургас. При инцидента, който се случи в петък вечер, няма жертви и ранени.

„Извършват се следствени действия. Версиите са няколко. Не е изключена и версията за външна намеса„, посочи за NOVA инж. Ангел Даскалов, който е директор на „Пътнически превози – Пловдив“.

Той уточни, че изгорелите вагони са 35-37 годишни, българско производство, но беше категоричен, че възрастта им няма как да е причината за пожара.

„Преди да тръгнат на път, те минават през техническа проверка  и няма как да бъдат пуснати в експлоатация, ако има проблем“, заяви той.

В 4.23 часа е било възстановено движението по първа линия на гара Коньово.

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.