27-годишна рускиня умира в агония, балсамирана жива с формалдехид заради медицинска грешка

Снимка: east2west news
Снимка: east2west news

27-годишна жена е починала в агония, след като е била балсамирана жива заради медицинска грешка. Майката на Екатерина Федяева обвинява лекарите в убийство, защото включили на дъщеря ѝ система с формалин – разтвор, който съдържа формалдехид, вместо система с физиологичен разтвор.

Снимка: east2west news

Младата жена влязла в болница в родния си град Уляновск, Русия, за рутинна операция. Лекарите обаче я включили на системи, в които течал разтвор, който се използва за предотвратяване на гниенето при трупове. Екатерина изпитвала силни болки и конвулсии в продължение на два дни, а след това изпаднала в кома. Включили я на поддържаща апаратура и сърцето ѝ на няколко пъти спирало. След като била прехвърлена във водеща московска болница, тя се събудила от комата, но починала, защото повечето органи в тялото ѝ спрели да работят.

Снимка: east2west news

Майката на Екатерина, Галина Баришникова, и съпругът ѝ Игор били с нея след операцията.

Снимка: east2west news

Тя движеше краката си, имаше конвулсии, цялото ѝ тяло трепереше”, казва майката. „Облякох я, завих я с одеяло, но треперенето беше толкова силно, че не мога да го опиша. Нито един лекар не дойде да я прегледа докато излизаше от упойка.”

Майката допълва: „Нямахме представа, че са ѝ вливали формалин. А те са знаели, че са напълнили тялото ѝ с отрова, но не направиха нищо, за да ѝ помогнат. Чак сега разбирам, че формалинът е разяждал тялото ѝ отвътре. Лекарите, които са я оперирали, са разбрали, че са ѝ вляли нещо по погрешка. Трябвало е да вземат спешни мерки, но не са направили нищо.”

Майката молила лекарите да направят нещо, но те ѝ отговорили да се прибира вкъщи и да спре да се тревожи. През нощта Екатерина била преместена в интензивното отделение, защото състоянието ѝ се влошило.

14 часа след операцията формалинът е бил в организма ѝ, а те не реагираха”, казва майката на жената.

В последствие лекарите неохотно признали, че е станала грешка и младата жена е в кома, а сърцето, белите дробове и черния ѝ дроб са отказали. 52 лекарства били използвани в опити да спасят Екатерина, която била откарана в московска болница, но там починала.
Жената била погребана на 7 април, а по случая тече криминално разследване.

Източник: Daily Mail
Превод и редакция: “Нова Варна”

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: flightnetwork.com

Гърция ограничава достъпа до един от най-величествените си плажове

Кадър: YouTube

Вижте метрото, движещо се с 1200 км/час (ВИДЕО)