in ,

Спасена гълъбица се върна при варненско семейство на Светла сряда (СНИМКИ)

Снимка: Нова Варна

Красива, почти бяла гълъбица привлече вниманието на жителите на варненския квартал „Левски“ на Светла сряда.

Снимка: Нова Варна

Оказа се, че птицата е решила да потърси хората, които преди около десетина дни са спасили живота и.

Гълъбицата е била намерена в тежко състояние от майка и син, които решили да и помогнат.  Това се случило по време на буря, когато животното буквално паднало изнемощяло пред колата им. Те веднага се свързали с природозащитници от Бургас, за които знаели, че полагат изключителни грижи за бездомни и болни животни.

Снимка: Нова Варна

Птицата е спортен гълъб, разказаха хората пред репортер на Нова Варна, но пожелаха да останат анонимни. На крачето си има пръстен, от който става ясно, че е родена през 2017 г. и, че си има собственик.

Първоначално мислили, че е мъжка и на шега я нарекли Чочо. Сега обаче би било по-подходящо да бъде наречена Чочолина, уточниха майката и синът, които видимо се зарадваха на гълъбицата, която реши да ги потърси.

Със собственика и не успели да се свържат, защото когато звъннали на написания на пръстена телефонен номер, се оказало, че е закрит.

Снимка: Нова Варна

Днес птицата бе леко смутена, но си личеше, че е свикнала да се доверява на хората. На шега или не, може да се каже дори, че тя с удоволствие позира за снимки.

Птицата получи храна от своите спасители.

Бургаските ветеринари са помогнали много за подобряване състоянието на гълъбицата. Те дали съвети как да бъде излекувана и коя е най-подходящата за нея храна. Това е специално просо за гургулици.

 

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/