in

Гръцки ученици свирят джаз в Художествената галерия във Варна

Класика и джаз ще представят възпитаници на Консерваторията на град Кавала, Гърция в  Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна.

Концертът ще се състои в 18.30 часа, в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна, съобщават за Нова Варна от НУИ „Добри Христов“.

В първата част на концерта са включени творби за флейта и цигулка от Карл Филип Емануел Бах, Йожен Боца и Моцарт, които ще бъдат представени от изявени солисти на Консерваторията.

Във втората част на концерта на сцената ще излязат музикантите от „Bohemian Jazz Ensemble“ – един състав от младежи между 16 и 19 години, чийто ръководител композиторът Кристофър Бака, автор на аранжиментите, си е поставил за цел представянето на известни класически произведения в съвременен вариант с елементи на джаз.

Музиката на ансамбъла е изпълнена с много заряд, импровизационност и ритмическо разнообразие.

Концертът на младежите от Консерваторията на град Кавала се организира по покана и със съдействието на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна, като част от техния съвместен проект „Музикални мостове“, започнал през 2017 г., когато ученици от варненското училище представиха своето изкуство пред публиката на град Кавала в Гърция.

Входът за концерта е свободен.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов