in

Майка на три деца измами 29 души във Варна

Издирват жена, измамила 29 кандидати да наемат неин апартамент.

Предадена съд от Районната прокуратура във Варна за 29 измами не се яви в съдебна зала и съдът измени мярката й за неотклонение от „Подписка“ в „Задържане под стража“.

34-годишната висшистка, която е майка на три деца, е подсъдима за извършени от нея измами с даване на жилището на баща й под наем. Само за периода от 1 март до 30 юли 2015 г. тя успяла да набави за себе си имотна облага, като възбудила и поддържала в заблуждение 29 кандидати да наемат апартамента. Общата стойност на причинената имотна вреда на измамените е в размер на 12 960 лева.

Схемата на всичките измами е приблизително една и съща. По обява във вестник или в сайт Екатерина М. публикувала, че отдава апартамент под наем. За връзка с нея посочвала личния си мобилен телефон. В същото време преглеждала и сайтове, в които различни хора търсели под наем жилище във Варна.

Обаждала се на търсещите, уговаряла си среща и показвала предлаганото под наем жилище, в което били и трите й деца. Искала и капаро или наем за месец или повече от харесалите имота. Когато наемателите искали да се нанесат, подсъдимата започвала да изтъква проблеми с документите на едно от децата си, които трябвало да изведе зад граница.

Предстои 34-годишната жена да бъде издирена и задържана за явяването й пред Варненския районен съд. Междувременно тя е била осъдена за друго престъпление.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов