in

Шестима са загинали в тежката катастрофа с автобус на АМ „Тракия“ (ВИДЕО)

Снимка: Нова

Шестима са загинали и около 20 ранени в тежката катастрофа с автобус, станала на автомагистрала „Тракия“ в района на Вакарел.

По информация на „Хоризонт“ пътнически автобус се е преобърнал на пътя.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство. На място има спасителни екипи, на Спешна медицинска помощ, на пожарната и на полицията, осигурени са и трасета към болниците в София. Това съобщиха за „Хоризонт“ от МВР.

Автобусът се е движил в посока София. Към момента обаче не е ясно какво е състоянието на останалите пътници в автобуса, които все пак са оцелели при тежкия инцидент. Не е ясна и точната причина – дали става въпрос за грешка на водача, или за ПТП с друг автомобил.

Един от управителите на фирмата „Юнион Ивкони“ Иван Добрев каза, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

„Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща.“

Към мястото на катастрофата пътуват 14 линейки.

На мястото на жестоката автобусна катастрофа са пристигнали пожарни коли. Служителите опитват да повдигнат обърнатия автобус.

Пожарната и полицията вече са успели да измъкнат всички пътници от превозното средство.

Малко по-късно МВР ще даде брифинг за тежкото произшествие.

Катастрофа има и в обратната посока по АМ „Тракия“. Магистралата временно е затворена в двете посоки. Ранените са в 2 болници – „Пирогов“ и Окръжна болница.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов