Провеждат операция за контрол на скоростта в Шумен

Операция на TISPOL за контрол на скоростта тази седмица в Шумен.

От 16-ти до 22-ри април на територията на ОДМВР- Шумен и цялата страна започна операция на Пътна полиция за контрол на скоростта. Това съобщиха за Нова Варна от пресцентъра на полицията.

Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни, членки на Европейски съюз.

Нарушаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и причини за пътнотранспортните произшествия. За пореден път отправяме апел към водачите да шофират разумни и със съобразена скорост, да бъдат толерантни на пътя.

По време на операцията ще има засилен контрол на скоростните режими на движение на автомобили, свързан с превишение на разрешената максимална скорост на движение. По време на проверките ще се обръща внимание на водачите на моторни превозни средства с рисково поведение.

Основната цел на акцията е намаляване на пътния травматизъм, пътно-транспортните произшествия и създаване на предпоставки за такива, причина за които е несъобразената или превишена скорост на движение.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимката е илюстративна

29-годишна жена е в болницата след катастрофа край Разград

Снимката е илюстративна

Общо 3000 лв. глоба за фирмата и шофьора на буса, който се обърна край Лясковец