in

Руски журналист загина при съмнителни обстоятелства

Снимка: e1.ru

При съмнителни обстоятелства загина журналистът на руската информационна агенция ”Нов ден” Максим Бородин.

Той който публикува разкрития за смъртта на десетки руски наемници от частната армия ”Вагнер” в Сирия, съобщиха световните агенции, цитирани от frognews.bg.

Официалната версия е, че е паднал от прозореца на дома си в Екатеринингбург. Информация за смъртта на журналиста е потвърдена и от болницата, където е бил откаран трупът. Инцидентът се е случил на 13 април. Бородин паднал от прозореца на апартамента си на петия етаж. Той претърпял сериозни наранявания и изпаднал в кома.

Главният редактор на „Нов ден“ Полина Румянцева заяви, че не вярва смъртта на журналиста да е злополука или самоубийство. „За да се разбере какво се е случило, трябва да получим достъп до апартамента му. С това сега се занимаваме. Ако се появят и най-малки доказателства за престъпление, своевременно ще ви информираме“, казва тя. Според Румянцева няма причини Бородин да се е самоубил.

Максим Бородин беше един от журналистите, който направи разкрития за смъртта на войниците от „PMC Вагнер“ в Сирия след въздушен удар на американските сили на 7 февруари тази година.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов