in

„Делфините“ ще дарят микробус на дневен център „Св. Йоан Златоуст“

Mладежката доброволческа организация “PTPI – Делфините” днес от 14:30 часа, ще дари микробус на стойност 23 000 лева на Дневен център “Св. Йоан Златоуст”.

Както Нова Варна съобщи, дарението им има за предназначение да помогне на децата с множество увреждания от Дневния център да бъдат по-мобилни, за да могат да посещават повече мероприятия в града.

Рекордната сума бе събрана благодарение на традиционната коледна благотворителна кампания на “Делфините”. В продължение на два месеца младежите изработваха собственоръчно картички, които след това продаваха седмицата преди Коледните празници. Стотици доброволци се присъединиха към инициативата на “Делфините”, проведена за 11-та поредна година, благодарение на платформата “TimeHeroes” и им изпратиха картички от различни краища на страната.

Освен тях се включиха и чужденци от Фондация “Деца на Балканите”. Тази година “Делфините” имаха две каузи. Предстои дарението за Дневен център “Св. Йоан Златоуст”, а За Дневен център “Слънчевата къща” доброволците закупиха пациентски лифтер, който ще служи за повдигане на пациентите в изправено положение и обратно с цел облекчение на персонала, както и материали и компоненти за прилагане на трудови умения.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов