in

Един задържан и пет иззети музикални уредби заради нарушаване на тишината в Сливен

Един е бил задържан при специализирана операция по опазване на нощната тишина в Сливен. Иззети са 5 музикални уредби и са съставени са 31 акта.

На 14 и 15 април в сливенския квартал „Надежда” е била проведена специализирана полицейска операция по спазване на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.

Акцент в операцията е опазване на нощната тишина. Със затопляне на времето все повече жители на квартал „Надежда” в град Сливен започват да използват мощна озвучителна техника на открито, с което нарушават тишината и спокойствието на съседните жилищни райони. През месеците от април до октомври постъпват най-голям брой сигнали за нарушаване на нощната тишина, което налага създаване на организация по опазване на обществения ред в района.

Полицейските сили в Участък „Надежда” към РУ-Сливен стартират серия от специализирани операции по спазване на разпоредбите, касаещи тишината, съгласно Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен.

В хода на операцията са били проверени 46 лица и 34 превозни средства. Съставени са 11 акта по Закона за българските лични документи, 19 по Закона за движение по пътищата и 11 по Наредбата на Общината за нарушаване на нощната тишина. Съставени са 14 протокола за предупреждение по Закона за МВР. Един е задържан за 24 часа в РУ-Сливен за неизпълнение на полицейско разпореждане. Иззети са 5 музикални уредби.

През 2017 година служители на Участък „Надежда” са се отзовали на 1306 сигнала за силна музика. На нарушителите са съставени съответно актове, протоколи за предупреждение или са предприети други мерки, съгласно ЗМВР и НОБС.

Районно управление-Сливен използва всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредбата за обществения ред на територията на града и общината.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов