Искат доживотен затвор за охранителя от девненската дискотека, убил млад мъж

Убиецът / Снимка: Фейсбук
Убиецът / Снимка: Фейсбук

Въззивен протест срещу квалификацията на престъплението и размера на наложеното наказание на подсъдимия за убийството в девненската дискотека Виктор П. е внесла Окръжната прокуратура във Варна в Апелативния съд, съобщиха за Нова Варна.

33-годишният охранител на дискотека „Акапулко“ е бил признат за виновен за извършеното убийство на 22-годишния Мартин К. от село Николаевка от състав на Варненския окръжен съд, който му наложи наказание 15 години лишаване от свобода при строг режим.

Снимка на убитото момче Мартин

С присъдата на първата съдебна инстанция Виктор е бил оправдан по първоначално повдигнатото обвинение от прокуратурата – умишлено убийство по хулигански подбуди, извършено с особена жестокост, като е бил признат за виновен.

Окръжната прокуратура във Варна протестира и наложеното наказание. Вместо 15 години затвор обвинението предлага в протеста си Апелативният съд да приложи по-тежко наказуемото престъпление, като му определи наказание „Доживотен затвор“.

Ако въззивната инстанция прецени, че това наказание е прекомерно тежко, Окръжната прокуратура предлага като алтернатива съдът да наложи на Виктор П. 20 години лишаване от свобода.

Престъплението е било извършено на 28 ноември 2015 год. в девненския кв. „Повеляново“. Подсъдимият Виктор бил повикан от работещия там Крум А. по повод свада и сбиване с клиент на заведението. 22-годишният Мартин празнувал в дискотеката с приятеля си Руси В. предстоящата сватба с неговата сестра.

Подсъдимият охранител пристигнал на мястото и след като се осведомил къде се намират клиентите, които не искали да напуснат дискотеката, се отправил към двора на намиращата се в съседство детска градина. 33-годишният мъж нападнал Мартин и започнал да му нанася с нож множество удари по тялото. Един от тях засегнал смъртоносно сърцето на 22-годишния младеж.

На приятеля му Руси В. също бил нанесен побой. Той бил ранен в бедрото, но успял да сигнализира на спешния телефон 112 за случилото се. Пристигналият медицински екип констатирал смъртта на Мартин.

Предстои Апелативният съд да разгледа протеста на прокуратурата срещу квалификацията и размера на наказанието на Виктор П.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Няма пряка опасност за живота на пострадалите при катастрофата до Вакарел

Ученици и студенти гостуваха на Окръжна прокуратура и окръжен съд във Варна