in

24 часова полицейска операция по контрол на скоростта в Шумен

24 часова специализирана полицейска операция по контрол на скоростта ще се проведе на територията на град Шумен.

Това съобщиха за Нова Варна от пресцентъра на ОДМВР- Шумен.

Тя ще е за времето от 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април. По време на операцията ще се осъществява контрол в населените места, главни пътища, АМ“Хемус“ и по третокласните пътища в областта.

Основната цел на 24 часовия контрол на скоростта е да се намалят пътните произшествия. Контролът на скоростта ще се осъществява както на участъците с концентрация на произшествия, така и в районите около училища, детски градини и участъци, които позволяват управление на моторни превозни средства с висока скорост.

През месец март на територията на ОДМВР- Шумен са установени 2294 нарушения на скоростните режими. Наложени са 2289 глоби с фиш, съставени са и 5 акта. Най-много- 2002, са издадените фишове за превишение на скоростта с до 30 км/ час над максимално позволената.

Със скорост над 50 км/ час от позволената са засечени 28 водачи. 56 от нарушенията на водачите са били за нарушения на скоростните режими със скорост от 41-50 км/ час от максимално допустимата, а 208 са се движили с превишение на скоростта между 31 и 40 км/ час над максимално разрешената.

През март за неправилно паркиране са санкционирани 827 водачи. Установени са 33, които са седнали да управляват превозно средство след употреба на алкохол. От тях с концентрация над 0,5 до 0,8 промила включително са петима водачи, над 0,8 до 1, 2 промила са установени шестима, а с промили над 1,2 са били 19 от проверените водачи. Трима са отказали да бъдат тествани с технически средства, двама са управлявали след употреба на наркотични вещества или техни аналози, други двама са отказали да бъдат тествани за употреба на наркотични вещества.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов