in

40 ухапани от кърлежи във Варна за тази седмица

За периода 13.04.2018г. – 19.04.2018г. регистрираната остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници. Това съобщиха от РЗИ – Варна за Нова Варна.

Регистрирани са 33 случая на чревни инфекции срещу 69 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 32 бр. ентероколита и 1 ротавирусeн ентерит.

От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 42 лица срещу 115 за предходната седмица, представени от: 26 случая на варицела, 15 случая на скарлатина и 1 случай на вирусен менингит. През изминалата седмица има регистрирани 2 случая на заболели от Марсилска треска и Лаймска борелиоза – по един случай от всяко заболяване. В имунизационния кабинет през отчетния период са преминали общо 47 лица. Проведени са 31 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 14 лица. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 20 лица. С Бързо известие в РЗИ- Варна са съобщени 40 лица ухапани от кърлеж.

Извършени са 25 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов