in

Женската красота и емоционалност, издигнати на пиедестал в изложбата на Алекс Манчев в Рим (СНИМКИ)

От 18. 04.2018 до 07.05.2018 галерия „Луче” представя в Рим фотографии на Алекс Манчев с колекцията La sensualità femminile.

Артистът изследва женската красота чрез езика на фотографията, изправяйки се пред вечното предизвикателство и вдъхновение за творците – голото женско тяло. Велики художници го претворяват и изследват в платна или камък.

Съвременността прибавя към тази тема изразните средства на киното и фотографията и ражда своите шедьоври, издигащи на пиедестал женската емоционалност и красота чрез естетичния прочит на голото женско тяло.

В проекта на Алекс Манчев La sensualità femminile пулсира вълнението, с което артистът изследва женската красота. Фотографиите му разчитат емоциите на жените в моментите им на покой и съзерцание, улавят мигновени състояния, нюанси на усмивка или вглъбяване. Но наред с това, работите на Алекс Манчев носят заряда на страстта му към игра със светлина и сянка, които неговият обектив превръща в силно изразно средство до степента да се каже, че фотографиите му сякаш създават усещане за живопис.

Следвайки пътя си в изкуството, Алекс Манчев може би не случайно излага в римската галерия „Луче” – Италия е земята, а Рим е градът, чиято светлина е вдъхновявала колоси като Леонардо Да Винчи, Рафаело, Караваджо. Светлината и женската красота – два вечни извора на вдъхновение в изкуството, които Алекс Манчев на свой ред чете със средствата на фотографията – и създава вълнуващи творби, наситени с емоции, мисъл, майсторство и естетика.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов