in

Гасиха първия летен пожар край варненския квартал Галата

Пожар в местността „Прибой” край варненския квартал Галата, предизвикан от човешка небрежност, беше изгасен от противопожарни екипи.

Огънят обхванал частна гора, като сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 в 11,32 часа във вторник. На мястото са изпратени два екипа със специализирани противопожарни автомобили, както и 7 служители на Държавното горско стопанство-Варна, които с гръбни пръскачки са се влючили в гасенето.

Огънят е потушен към 14,30 часа. Засегнал е площ от 12 дка. В резултат на бързата реакция на служителите на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението и на ДГС -Варна, огънят е унищожил само сухи листа, нападали борови иглички и треви в иглолистната гора, казаха от ОДМВР-Варна. Това е първият горски пожар от началото на пожароопасния летен сезон във Варненско.

Мерките за осигуряване на пожарна безопасност в района на горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са засилени, като са в координация с всички отговорни институции, съобщава „Монитор“.

Забранено е паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Изхвърлянето на отпадъци трябва да става само на определените за целта места, напомнят горските работници. Те апелират за особена бдителност на гражданите, като при съмнения за инцидент или нарушение, да подават сигнали на телефон 112.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов