in ,

Пети ден в местност „Франга дере“ и част от кв. „Изгрев“ няма вода (СИГНАЛ)

Читателка на „Нова Варна“ сигнализира, че вече пети ден няма вода в местност „Франга Дере“ и част от кв. „Изгрев“.

Пети ден се чудим как да си изкъпем децата и да ги пратим на училище. Как да сготвим, да ги нахраним и измием. А все пак трябва да са с чисти униформи и дрехи.„, споделя Мария Христова за „Нова Варна“.

Преди около две години свързаха някакъв нов водопровод в с. Каменар и проблемите започнаха. До тогава проблеми с питейната вода в района не е имало. От две години повдигаме въпроса, но реакция никаква.„, допълва тя.

До кога от ВиК дружеството ще захранват едни имоти и пренасочват дебит за сметка на други? Сега какво се случва? Някой нов водопровод ли захраниха и съвсем ни спряха водата? От две години често се случва в някои дни водата да спре сутринта, но идва вечерта. Сега пети ден не е идвала въобще! Това колко още ще продължи? Има семейства с деца, които целогодишно живеят тук.„, пита Мария Христова.

„В района са засегнати над 60 имота по продължението на ул. „Подвис“ нагоре чак до първите къщи на с. Каменар по стария път (над детска гарадина Монтесори).„, споделя г-жа Христова.

Кооперацията ни няма задължения към ВиК. Редовно си плащаме сметките.Моля, от ВиК дружеството да вземат мерки по този въпрос, защото това положение е нетърпимо!“, такава молба отправя към ВиК, Мария Христова.

От редакцията на „Нова Варна“ се свързахме с представител от ВиК – Варна, откъдето отговориха, че в района наистина има спряна вода, но тя е на хора, които не са си платили сметките за вода.

Попитахме и г-жа Христова, дали е подавала сигнал до водното дружество, споделяме нейният отговор:

„От ВиК нямам отговор на имейл, но може би реагират бавно. Вчера им се обаждах по телефона и отговарят, че имало главен водопровод, скъсан от изкопните дейности по бул. „Левски“ (дежурен отговор), но нашата вода идва отгоре от с. Каменар и е много възможно причината да е друга. Нямам представа каква. Също така в сайта на ВиК в сектор Новини въобще не пише, че ще ни спират водата в района, нито пък кога ще я пуснат.“, споделя още Мария Христова.

Ето какво още допълва Мария Христова: „Хората в района казват, че свързват от ВиК някакъв нов алеен водопровод за група имоти с разрешение на Община Варна от 21.03.2018. Преди 2 години същото се случи в с. Каменар с нов водопровод и проблемите започнаха. Сега се притесняваме, че е възможно и малкия дебит вода в повечето случаи без налягане съвсем да са я отклонили в друга посока.“

„Нова Варна“ ще продължи да отразява вашите сигнали !

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов