in

Ретро коктейлът „Манхатън“ отново на мода през летния сезон

Снимка: bg.alcheek.com

Ретро коктейлите от типа „Манхатън“ и „Маргарита“ се връщат на мода.

Много актуални това лято ще са и карибските коктейли в керамични чаши. Те са на основата на ром и включват всякакви комбинации от ликьори и сиропи.

Барманите ще приготвят и много разхладителни питиета с джин, но овкусени с различни екзотични подправки. При коктейлите с водка най-популярен остава „Московско муле“, в който алкохолът е смесен с джинджифилова лимонада и фреш от лайм. Това обяви във Варна председателят на Българската асоциация на барманите /БАБ/ Пенчо Пенчев при старта за започналото двудневно национално първенство за бармани.

В надпреварата участват 34 майстори на коктейлите. Те се състезават в различни категории и правят атрактивно шоу. Наградата за победителите в категориите „Флеър“ и „Класика“ е участие в Световното първенство за бармани през октомври в Талин. Спечелилият приза „Млад барман“ ще замине за Франция, за да премери сили със свои колеги до 27 години от цял свят, съобщи БНТ.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов