in

Дърво едва не уби варненка, премаза и кола (СНИМКИ)

Кастрено дърво предизвика инцидент, който едва не приключи трагично.

Подрязвано преди дни дърво неочаквано се разцепи и се свлече върху минаваща варненка, като за малко не я уби. Дънерът се е стоварил върху паркирана кола, а клоните са ударили жената по главата.

Специално за „Нова Варна“ получихме разказ от първо лице за случилото се преди дни пред варненското училище „Васил Друмев“.

Aтанас Тодоров  е потърпевш от случилото се, след като дървото падна върху колата му.

„На улица „Найден Геров“ 18, пред адвокатска кантора, около 17 – 17:15 ч. чухме силен тропот, около 50-годишна жена изпищя, дървото падна върху нея. Добре, че падна върху колата и единствено клоните я удариха, защото можеше да бъде трагичен случай. Жената беше с кръв по главата, дадохме и вода, но докато чакахме полиция, тя си продължи по пътя. Подадохме сигнал до 112.“, обясни Тодоров.

Това се случва пред училище „Васил Друмев“, полицай тъкмо си взимал детето оттам и веднага звъннал на колегите си. Присъстващите хора започнали да снимат, прибрали децата от двора по стаите им. Дошла е полиция и пожарна служба, след което отрязали дървото и заминали.

Щетите по колата са счупен преден прозорец, огънат и надраскан таван, цялата дясна страна е също огъната, една дръжка е счупена, обясни още потърпевшият Атанас Тодоров.

„Дървото беше цъфнало, а се разцепи от средата, живущите от района казаха, че от Община Варна са подрязвали клоните скоро.“, разказа той.

Тодоров е ядосан, защото няма кой да възстанови щетите по автомобила му. От „Гражданска отговорност“ не поемат разходите по ремонта на колата, защото това не е ПТП.

„Чакаме декларация от „Пожарна безопасност и защита на населението“, в която да е упоменато, че е имало екип на мястото, ако се води разследване. Смятаме да пуснем и жалба ..“, коментира Атанас Тодоров и попита: „Кой ще плати бездействието и на Община Варна? Ами ако беше паднало върху дете …“

Снимките са предоставени за „Нова Варна“ от потърпевшия.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов