in

От столичната клиника отричат да са оставили жена да умре заради липса на пари (ВИДЕО)

Снимката е илюстративна

Това заявява, проф. д-р Юлия Джоргова, началник на клиниката по кардиология в болница „Св. Екатерина”.

Както „Нова Варна“ съобщи, жена е починала в столична болница, защото не е успяла да доплати за сърдечна клапа по новите цени на медицинските изделия. Тази информация, появила се в публичното пространство, възмути мнозина.

„Жената не е починала, защото не е имала пари за клапа. Когато дойде, беше в крайно тежко състояние”, заяви проф. д-р Юлия Джоргова, началник на клиниката по кардиология в болница „Св. Екатерина”, цитирана от Nova.

„Жената чакаше за клапа. В процеса на чакане, дойде в тежко състояние. Ако болницата имаше такава клапа на склад, щяхме да я сложим и без да чакаме жената да я плати. Заради високите цени на клапите обаче не държим на склад такива клапи”, заяви проф. Джоргова. Това било причината да чакат фирма да ги снабди.

Проф. Джоргова заявява, че въпросът е изключително сложен и тежък.

Това са възрастни хора, с тежки противопоказания са за стандартната хирургия. В един момент трябва да им кажем и им казваме, за съжаление хората се разплакват и си тръгват, че 10 000 лева трябва да доплатят. Това са пенсионери, обикновено няма откъде да ги намерят”, заяви проф. Джоргова.

По думите й проблемите са започнали след 1 април, когато е влязло в сила ново решение за цените на медицинските изделия, които са променени.

„Ще помоля, това решение, което ни засяга нас, да седнат, да поговорят, да издадат ново решение”, призова в ефира на NOVA пенсионерката Мария Стойнева.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов