in ,

Читателка: Докога няма да можем да се изкъпем като нормалните хора на ул.“Дубровник“ във Варна (СИГНАЛ/ВИДЕО)

Снимка: Нова Варна

Жители на блок „46В“ на ул. „Дубровник“ във Варна, както и в други в близост блокове, се оплакват от редовното ниско налягане на вода.

В по-високите етажи на блока, освен че човек е трудно да се изкъпе заради ниското налягане на топлата вода, а и редовно се спира поради аварии.

„През деня водоподаването е добре, но след 18:00 часа става някакъв кошмар“, разказва читателката на „Нова Варна“ Янка Ангелова.

„На високите етажи няма налягане,защото е намалено водоподаването от уличните кранове, а това е заради честите аварии. Централният водопровод е много стар, не се предприемат никакви мерки за обновяването му, понякога вода няма с дни. Хората от квартала страдат, както и околните улици до „Дубровник“.

„Инфраструктурата е в окаяно състояние, а строежите и застрояванията продължават. Безобразно е положението, предстои свързване на още най-малко четири големи кооперации, които все още се са въведени в експлоатация. Когато получат Акт 16, положението ще излезе извън контрол.“

„В летните месеци е ад. Пускала съм жалби до KEBP – глас в пустиня. Препращат ме на много места, отговор не получихме. Нетърпимо е. Това лято очакваме да е още по-зле.“

Читателката ни разказа още, че ужасното състояние на инфраструктурата не може да задоволи потреблението на живущите.

Репортер на „Нова Варна“ влезе в дома им, за да провери налягането на водата.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов