in

Велопоход по повод 142 години от избухването на Априлското въстание

29 април, неделя, по повод 142 години от избухването на Априлското въстание, ВМРО – Варна организира велопоход за отдаване на почит към загиналите във въстанието.

Начална точка: Слънчевия часовник, входа на Морска градина – Варна – 10:30 часа.

В 11.00 часа всички участници във велопохода ще потеглят към бюст-паметника на Георги Бенковски в Морската градина в посока за поднасяне на цветя и венци.

Шествието ще продължи до края на Морската градина, преминавайки през „Станчова алея“ , където ще се влее в международен път Е87 – Варна- Златни Пясъци, при кръговото движение на „Пикадили парк“ и ще продължи до курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ до едноименния манастир. Ако нямате велосипед, но искате да присъствате на панахида в памет на загиналите в Априлското въстание, очакваме ви от 12:30 часа в манастира.

В 13:30 часа всики участници във велопохода ще тръгнат към начална точка на похода по пътя, по който са дошли.

По време на целия велопоход ще бъде осигурен придружаващ автомобил на МВР – Варна за безопасност на всички участници в шествието!

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов