in

Варна и Дордрехт с едновременни концерти за Деня на Европа

Снимка: darinews.bg

Концерти във Варна и в Дордрехт, Холандия, ще бъдат изнесени едновременно в Деня на Европа – 9-ти май. Това съобщиха от пресслужбата на общината за Нова Варна. 

Двата града имат 17-годишно сътрудничество в различни сфери на обществения живот. Инициативата е в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организира от двете общини.

В морската столица събитието ще се проведе в Държавна опера-Варна, и е с начален час 19ч. Под диригентството на Ян фан Манен /оркестър/ и Цветан Крумов /хор/ ще звучат популярни класически произведения на Рахманинов, които ще завършат с химна на Европа /IV част на IX симфония на Бетовен/.

По същото време в Дордрехт ще свири Младежкият филхармоничен оркестър „Филянг“ под диригентството на Лизетте Хармс, който ще изпълни програма със съвременна музика, ще звучи и адаптирана версия за оркестър на хитовото произведение „Деспасито“. Публиките в двата града ще имат възможност да видят концертите в две части от по 45 минути – единият на запис, а вторият – на живо. Организаторите са подготвили и специални видео приветствия от кмета на Варна Иван Портних и на Дордрехт Ваутер Колф.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов