in

Протестиращи във Варна : Днес не е празник, а ден за борба (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Нова Варна

По случай 1-ви май – Международният ден на труда и работническата солидарност, „Автономният работнически синдикат“ заедно с „Българският работнически синдикат“ се обединиха в протест под наслов: „Днес не е празник, а ден за Борба!“.

Протестното шествие започна от Катедралния храм, премина под прозорците на Община Варна и се спря в градинката на „Червения площад“, откъдето синдикатите отправиха изявления към гражданите.

Снимка: Нова Варна
Снимка: Нова Варна

Пръв държа реч лидерът на „АРС“ Евгени Никитин, който призова, преди всичко младите хора да се обединят срещу работодателския произвол, ниското заплащане, както и срещу лошите условия на труд.

Снимка: Нова Варна

От женското сдружение на синдикатите претендират за равноправие в заплащането на женския труд спрямо мъжкия.

В шествието взе участие и певицата Кичка Христова, като участниците в протеста извиха дълги хора. Демонстрацията бе подкрепена и от граждани на Варна, които също се обявиха за повече активност в отстояването на правата на работниците.

 

 

Паралелно с шествието на синдикатите, пред сградата на Община Варна имаше протест на родители на деца с увреждания, които бяха подкрепени в исканията си от АРС и БРС.

Снимка: АРС

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов