in

6,3 милиона лева за Стратегията на МИГ „Долни чифлик и Бяла“

 На 30 април 2018 година в София председателят на управителния съвет на Сдружение „Местна инициативна група Долни чифлик и Бяла“, Петър Първанов подписа Споразумение за изпълнение на Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Това съобщиха от Община Бяла за „Нова Варна“.

Проекти на обща стойност 6 375 908 лева по 3 оперативни програми ще могат да реализират малки и средни предприятия, земеделски производители, неправителствен сектор, читалища и общини. С подписването на това споразумение с управляващите органи на програмата за „Развитие на селските райони“, ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Иновации и конкурентноспособност“ стартира същинското изпълнение на стратегията.

Финансовият ресурс по програмата за „Развитие на човешките ресурси“ е в размер на 2 93 700 лева, по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 1 955 800 лева, а по ОП „Иновации и конкурентноспособност“ малки и средни предприятия ще могат да усвоят 1 486 408 лева.
Предстои организирането на поредица от информационни срещи за представяне на Стратегията и възможностите за кандидатстване. Екипът на МИГ-а ще консултира всеки, който проявява интерес.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов