in

Ремонтът в кв. „Аспарухово“ се очаква да приключи до месец (СНИМКИ)

Цялостната рехабилитация на бул. „Първи май“ в кв. „Аспарухово“ трябваше да приключи най-късно до началото на май. Движението по булеварда все още не е пуснато, научи репортер на „Нова Варна“.

Довършват се тротоарите и предстои да се положи пътната маркировка. В момента е активна двупосочно само дясната лента, която е в посока Галата.

Ремонтът на бул. „Мара Тасева“ е почти приключил. Положена е и пътната маркировка. Двупосочно е пусната е лентата от страната към канала Варненско езеро – Черно море.

Изграждането на новия парк на мястото на „руския пазар“ продължава. До момента са готови детска площадка и футболно игрище. Изграждат се още кът за отдих с пейки и алеи.


Работи се по изграждане на кръговото кръстовище и пасарелката пред сградата на районното кметство. Поради това бул. „Народни будители“ е затворен за движение. То е пренасочено покрай ОУ „Христо Ботев“, ул. „Кирил и Методий“ и бул. „Мара Тасева“.

Живущите какво мислят за протичащия ремонт. Те са на мнение, че пасарелката задължително трябва да има асансьори за възрастните и за лицата с увреждания. Би било добре, игрището да бъде допълнително обезопасено, тъй като е прекалено близо до преминаващите превозни средства. Предлагат да се сложи допълнителна по-висока мрежа над вече изградената.

Ремонтът е част от проекта за „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна“. Срокът на целия проект е до 10 юли 2019 г., като частта в кв. Аспарухово трябва да бъде приключена до около месец. Общата стойност на проекта е близо 35 млн. лева, част от която финансирана от Община Варна.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов