in

Кестен цъфна в розово в Морската градина на Варна

Снимка: БНР

Кестен, чийто цветове са обагрени не в обичайното бяло, а в нежно розово могат да видят наблюдателните в Морската градина.

Младото дръвче се намира в близост до входа на градината и точно срещу новата скулптура „Звездоброец“. Дървото е единственото на това място и съвсем младо, съобщи БНР.

Розовият кестен е хибрид между познатия на всички обикновен конски кестен и негов роднина от източното крайбрежие на САЩ, който е по-нисък и с червени цветове.

Учудващото за хибрид обаче е, че при засаждане на кестенче и отглеждане на фиданка от него, новото поколение отново цъфти с розови цветове, а не се разпада на родителските форми.

Цъфтящ в розово кестен може да отгледате, ако присадите клонка от розовия на обикновен бял конски кестен или пък решите да опитате и да си отгледате дърво от узряло кестенче.

Трябва да съберете най-едрите и здрави плодове, които да се съхраняват в хладно помещение през зимата. През февруари – март се засаждат, може и в кашпа, на дълбочина около 15 сантиметра.

Фиданката е готова за разсаждане на втората година. Остава само да чакате да цъфне и да се надявате да е в розово.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов