“Българе” играят “Осмото чудо” в подкрепа на строящия се храм “Св. Прокопий Варненски” в четвъртък

На 17 май 2018 г. (четвъртък) от 19 часа на сцената на Двореца на културата и спорта във Варна Нациионален фолклорен ансамбъл “Българе” за трети път ще представи новия си мащабен спектакъл “Осмото чудо”, със специалното участие на холивудската знаменитост Бен Крос.

Представлението ще се играе от ансамбъла благотворително в подкрепа на кампанията “Да изградим новия храм на Варна!”. Осъществява се под патронажа на кмета Иван Портних със съдействието на Община Варна и благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Целта е да се съберат средства за довършване на строящия се във Варна нов православен храм “Св. преп. мчк Прокопий Варненски”.

“Осмото чудо” по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий, в който зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България отпреди век – кореспондента на в. “Таймс” за Балканите Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в “Ориент Експрес”. Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на “Българе”, а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина. В четвъртия авторски проект на ансамбъла наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката. След двата часа в магията на завладяващите български ритми зрителите направо остават без дъх, за пореден път изпитвайки гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Билетите за представлението на “Осмото чудо” във Варна на 17 май са на цени от 10, 12, 15 и 20 лева и са в продажба на касата на ДКС и в мрежите на Eventim.bg и Ticketportal.bg

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Заведение създава оазис в сърцето на Варна. The Room завладяха плажната алея, гостуват им DJ-и от IBIZA

Съдят кмета на село Бели Лом за документно престъпление