Съдят гръцки гражданин за неистинските пътнически чекове в Бургас

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд гръцки гражданин, подсъдим за прокарване в обръщение на неистински парични знаци.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд гръцкия гражданин Михаил К. (на 59г.). Той е подсъдим за това, че в периода 07 юли 2009г. – 19 юли 2009г. в гр. Стара Загора и oбл. Бургас (к.к.“Слънчев бряг“), при условието на продължавано престъпление, прекарал в обръщение неистински платежни инструменти – пътнически чекове на „Американ експрес“, като знаел, че са подправени, съобщават за “Нова Варна” от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас.

На 07 юли 2009г. в клон на банка, в гр.Стара Загора, прекарал в обръщение 3 пътнически чека с номинал от 500 евро, като знаел, че са подправени.

На 19 юли 2009г., около 16.30ч., в обменно бюро, намиращо се в к.к. „Слънчев бряг“, oбщ. Несебър, прокарал в обръщение 4 пътнически чека на „Американ експрес“ на стойност 500 евро, за които знаел, че са подправени.

На същата дата в к.к. „Слънчев бряг“, направил опит да прокара в обръщение неистински пътнически чек  в номинал от 500 евро, за който знаел, че е неистински.

Той е подсъдим и за това, че в горепосочения период, при условията на реална съвкупност с горепосочените деяния, чрез използване на неистинските пътнически чекове, получил без правно основание сумата от 7595 лв.

Михаил К. е бил обявен за общодържавно и международно издирване през 2011г. Срещу него е била издадена и Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Бургас, на база на която гръцкият гражданин е бил задържан и предаден на българските власти на 09 януари т.г.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 15 май т.г.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

8 магически острова в Европа, за които повечето туристи не знаят

Снимка: Фейсбук / Ani Hoang

Стреляха по Люси Иларионов и Ани Хоанг на пътя София – Варна (ВИДЕО)