Ръководителят на ансамбъл „Българе“ пред „Нова Варна“: Надявам се утре вечер варненци да отворят сърцата си (ВИДЕО)

Снимка: Нова Варна
Снимка: Нова Варна

На 17 май 2018 г. (четвъртък) от 19 часа на сцената на Двореца на културата и спорта във Варна Национален фолклорен ансамбъл „Българе” ще представи новия си спектакъл „Осмото чудо”.

Представлението ще се играе от ансамбъла благотворително в подкрепа на кампанията „Да изградим новия храм на Варна!”. Осъществява се под патронажа на кмета Иван Портних със съдействието на Община Варна и благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Целта е да се съберат средства за довършване на строящия се във Варна нов православен храм „Св. преп. мчк Прокопий Варненски”.

„Осмото чудо” по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на “Българе”, а самият хореограф на спектакъла се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина

Екип на „Нова Варна“ се срещна с Христо Димитров и разговаря с него за предстоящия спектакъл, бъдещите му проекти и красотата на българския фолклор.

Можете да чуете интервюто, което „Нова Варна“ направи, във видеото.

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Консулството на Унгария във Варна става генерално консулство

Българско семейство с благотворителна инициатива в помощ на бедни библиотеки