in

Българско семейство с благотворителна инициатива в помощ на бедни библиотеки

„Подари книга на читалище в нужда“ е благотворителна инициатива, организирана за втора поредна година.

За „Нова Варна“ Косара Ангелов и основателите на vibes.bg, Станислава и Константин Симидчийски, споделиха информация за инициативата.

Косара Ангелов

Благотворителната акция „Подари книга на читалище в нужда“ се провежда за пръв път като събитие, тъй като миналата година се е провела като организация през сайта на Станислава и Константин Симидчийски.

Тази година събитието за събиране на книги ще се проведе на 23 май в заведение „Макондо“ в София от 19 часа. Идеята е входът към събитието да не е определена сума, а една или повече книги.

Целта е да се съберат книги, които ще бъдат дарени на читалища, намиращи се в две български села: с. Дълбоки (Старозагорско) и с. Ветрен дол (Пазарджишко).

Снимка на библиотеката във Ветрен дол, нуждаеща се от средства

Селата са избрани на база проучване. И в двете села има големи училища, към които библиотеките са много малки или изобщо няма такива. И в с. Дълбоки, и в с. Ветрен дол населението е между 1400 и 1500 души.

Книгите там са стари, често в лошо състояние, и понякога липсва дори задължителната училищна литература. А там живеят деца. Деца, които имат списък от задължителни книги за училище, деца, които имат интерес към литературата, но нямат възможност да си купуват често нови книги, казват организаторите.

Те споделиха, че възнамеряват това да не е последната такава инициатива и със сигурност ще продължават, като следващия път хората ще изпращат книгите директно в избраните села.

Ако нямате възможност да присъствате, но искате да се включите в инициативата, можете директно да изпратите книги на читалищата. Молим Ви да подберете запазени творби и да подготвите пощенските пратки за Ваша сметка.

Ето ги и адресите:

НЧ “Развитие 1878”

с. Дълбоки, област Стара Загора,
ул. “Септемврийци” 17
Христина Янкова

и

Читалище “Култура-1910”
4493 с. Ветрен дол, община Септември, област Пазарджик
Улица Първа

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов