in

Медицинска сестра осиновява момченце с нелечимо заболяване, след като приемни семейства отказват да се грижат за него

Снимка: SWNS

Медицинска сестра осиновява момченце от болничното отделение, в което работи. Момчето е неизлечимо болно и никой друг не желае да се грижи за него.

Няколко приемни семейства отказват да приемат Джош Бърдал, който страда от мускулна атрофия. Тогава 54-годишната Сара Руан от Великобритания, майка на 9 деца, стартира процес за осиновяване, когато момченцето е едва на месец.

Сега, седем години по-късно,тя набира средства за лечение на състоянието му, познато като конгенитална миотонична дистрофия.

Джош растял като нормално дете до двегодишна възраст и дори можел да ходи и говори. Но в момента се нуждае от инвалидна количка и не може да говори.

Сара казва: „Когато се роди, му даваха максимум година живот. Мислехме, че е роден сляп, но той ме погледна право в очите. Това беше моментът, в който го обикнах. Въпреки че знаех, че няма да живее дълго заради болестта и че това ще разбие сърцето ми, все пак го взех.”
Сара знаела, че биологичната майка на Джош страдала от същото заболяване и той го е наследил. Конгениталната миотонична дистрофия разрушава мускулите и влошава функцията на органите и когнитивните функции на детето.

Като медицинска сестра ми е много тежко, че не мога да помогна на момчето както на всички останали стотици деца, за които съм се грижила в болницата. Бих му дала от собствените си години живот, ако можех.”

Сара има шест собствени и три осиновени деца и призовава да се обърне по-голямо внимание на това рядко заболяване.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/