in

Осъдиха пенсионер от Варна за посегателство спрямо малолетно и непълнолетно момиче

Снимката е илюстративна

64-годишен мъж беше признат за виновен, че през месец юни 2015 г. във Варна направил опит да извърши действия за възбуждане на полово желание с малолетно момиче.

Подсъдимият беше признат за виновен и по повдигнатото спрямо него обвинение за това, че в периода от 13 до 21 юни 2015 г., в условията на продължавано престъпление, упил с алкохолни напитки – ракия, бира, водка и червено вино, две ненавършили 18 годишна възраст момичета – съответно непълнолетно на 15 години и малолетно на 13 години.

Мъжът беше частично оправдан по обвинение в даване на парична облага и извършване на блудство с непълнолетна, занимаваща се с проституция. Той е с чисто съдебно минало.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания като определи 64-год. мъж да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият бе осъден още да заплати обезщетение на пострадалата малолетна за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди. В негова тежест са държавните такси по уважения граждански иск и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов