in

Словак, запалил апартамент и шивашко ателие в Търговище, отива в затвора

Окръжната прокуратура в Търговище постигна осъдителна присъда за словак, запалил апартамент и шивашко ателие.

3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок е наказанието на 46-годишния словак Иван Х., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище за запалване на апартамент и шивашко ателие, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна за „Нова Варна“.

На 16 декември 2017 г., събота, около 16 часа бил подпален апартамент в кв. „Запад“ в град Търговище. Огънят унищожил имущество на 63-годишната собственичка, която била тъща на словака. Около 18 часа пламнало и шивашкото ателие на жената.

Извършителят Иван Х. бил установен след проведените незабавни оперативно-издирвателни действия. 46-годишният чужденец се разделил с дъщерята на пострадалата от двата палежа жена, която смятал за виновник за раздялата им.

След като пил до сутринта, словакът заспал на диван в апартамента. Установил, че в жилището има разхвърляни дрехи и бутилки. Тогава решил, че съпругата му е била там с други мъже и го обхванала ревност. Първо запалил апартамента, след това отишъл до ателието на тъщата си и също го подпалил.

Палежът на жилището е причинил вреди на значителна стойност, като имало опасност пожарът да се разпростре и върху съседни имоти.
Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов