in

Цецка Цачева във Варна: Проверяваме автентичността на полученото писмо от името на Пелов

Министърът на правосъдието Цецка Цачева коментира във Варна писмото, разпространено от избягалия затворник Владимир Пелов, което е изпратено до държавните институции. 

Цачева каза още, че системата за изтърпяване на наказанията у нас ще се реформира в посока интегриране на лишените от свобода в обществото и подобряване на битовите им условия, съобщи БНР.

На 3 април рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор след като заплашиха с оръжие надзиратели. Двамата са в неизвестност от тогава въпреки множеството сигнали, които бяха подадени от граждани след апел на полицията всеки, който има информация за двамата, да я даде на органите на реда.
Проверка по случая с бягството от затвора установи нарушения, шефът на затвора бе сменен, а 14 служители предложени за наказание.

Правосъдният министър е във Варна, за да вземе участие в международна конференция, свързана с процедурите по несъстоятелност.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов