in

Всенародно веселие с носия навръх Еньовден във Варненско

Снимка: mapio.net

Всенародно веселие с носия ще се проведе навръх Еньовден в местността Авренска поляна край Белослав, предаде Дарик.

Фолклорният празник ще се състои на 23-24 юни, става ясно от Фейсбук поканата за събитието.

Единственото задължително условие за присъстващите ще бъде облеклото. Изискванията са за автентична носия, ансамблова/сценична носия или част или елемент от носия, уточняват организаторите Всенародно веселие с носия ще премине под формата на пикник. Домашно приготвената храна ще е разрешена. Ще бъде позволено и ползването на обезопасени скари. На поляната ще има и фирма за кетъринг, която ще предлага храна, приготвена по стари хайдушки рецепти.

В събитието ще се включат оркестър „Белослав“ и самодейци от община Белослав. Ще участват и няколко танцови състава и няколко певици. Предвидени са още нестинарски танц и конкурс за автентична носия.

За тези, които искат да наемат носия, ще бъде осигурена възможност за това срещу 10 лева за двата дни.

Авренската поляна (на 18 км от Варна) е една от най-живописните дестинации в областта. Широка и слънчева поляна, която свършва в отвесни побити камъни, свидетели на хилядолетната история на местността. Край поляната тече студена и бистра вода в чешма с много корита. В тази местност растат много лековити билки, а също и интересен вид кактуси, които привличат туристи.

На поляната ще бъде обособено сценично пространство, място за голям огън и хора. Цялото останало пространство може да се ползва за палатков лагер. До поляната може да се стигне и пеш, и с превозно средство, като на мястото има паркинг.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов