in

Няколко причини, заради които да пиете вода с краставица

Снимка: Thinkstock

Сигурно милиони пъти сте чували, че за да сте здрави и тонизирани, трябва да пиете достатъчно вода.

Знаете ли обаче, че има един начин да направите водата още по-полезна? Просто нарежете и добавете в нея резенчета краставица.

Ето какви са основите предимства на напитката в този ѝ вид:

1. Водата с краставица ще ви помогне да поддържате здравословно тегло. Тя има засищащ ефект. Една чаша само от краставици съдържа по-малко от 20 калории, което прави зеленчукът един от най-подходящите за хора, които следят килограмите си.

2. Във водата с краставица има фисетин, който поддържа мозъка здрав и дори се смята, че подобрява когнитивните функции.

3. Краставиците съдържат много витамини и полезни вещества – витамин А, витамин B6, витамин C, магнезий, калций. Няма как да сгрешите с по-честата им консумация.

4. Водата с краставица ще предизвика изхвърляне на токсините от тялото ви. За това спомагат съдържащите се в нея антиоксиданти, витамин C и бета-каротен.

5. Водата с краставица прави дъха по-свеж за по-продължително време. 6. Напитката е много полезна и за кожата, като помага за предотвратяването на акне и други проблеми.

7. Прави мускулите и костите ни по-здрави. Освен изброените витамини, краставицата съдържа и витамин К (но за да го запазите, не ги белете – много от него е именно в кората), който заздравява костите и е полезен и за мускулите. Ако желаете, във водата с краставица можете да добавите още лимон и мента.

Източник: Expert.bg

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов