in

14 непълнолетни са изведени от нощни заведения при специализирана операция в Сливен

Снимката е илюстративна

През нощта на 18 срещу 19 май на територията на ОДМВР-Сливен е проведена полицейска операция с цел обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване на противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица, свързани с наркотични вещества и безнадзорност.

Служители на РУ-Сливен са извършили проверки в 5 нощни заведения и 4 игрални зали. В 3 от проверените заведения са установени 10 непълнолетни лица, без придружители, съобщават от пресцентъра на полицията за „Нова Варна“.

Всички са отведени в РУ-Сливен, като на родителите са съставени актове по Закона за закрила на детето и протоколи за предупреждение по Закона за МВР.

В хода на операцията на територията на РУ-Нова Загора са констатирани 11 нарушения. В нощни заведения са установени три непълнолетни лица, за което на родителите са съставени 1 акт и 2 протокола за предупреждение. Проверките са извършени в 5 заведения и 4 игрални зали за хазарт.

Операциите по противодействие на престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов