in

Прекалено чистите домове могат да отключат ракови заболявания у децата, сочи проучване

Проучване на причините, които отключват раковите заболявания, е установило, че деца, които растат в прекалено хигиенична среда, са изложени на по-висок риск от левкемия.

Професор Мел Грийвс от Института по онкологични заболявания в Лондон публикува данни от ново изследване, което сочи, че имунната система на децата трябва да се среща с различни видове бактерии и инфекции, за да се научи да се бори с други по-сериозни заболявания.

Изследването показва, че за левкемията има чисто биологични причини и тя се отключва при инфекции у предразположени деца, чиято имунна система не е добре развита.”, казва професор Грийвс.

Той посочва още, че 30-годишните проучвания са установили, че левкемията е форма на рак, която се развива основно в по-богатите общества. Децата, живеещи в развитите страни, растат в много по-стерилна среда, имат по-малко контакти с други деца и това е причина за по-високи нива на заболеваемостта от левкемия.

Проучването установило, че децата с по-големи братя и сестри, както и кърмените деца, са с по-нисък риск да се разболеят от левкемия, тъй като имунната им система се сблъсква с много повече добри и лоши бактерии.

Не бъдете толкова стриктни по отношение на обикновените детски заболявания и насърчавайте контактите на децата с други деца”, казва Грийвс пред ВВС. Той добавя и че неговото изследване опровергава мита, че левкемията се причинява от замърсяване и електромагнитни вълни.

Надявам се това изследване да има реален ефект върху живота на децата. Най-важният извод е, че повечето случаи на детска левкемия са предотвратими.”
Източник: CBS

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/