in

Варненската обсерватория отбеляза 50 години юбилей

Варненската обсерваторията НАОП „Николай Коперник“ отбеляза своя 50-годишен юбилей с тържество в зала „Пленарна“ в общината.

В момента над 300 деца се обучат в обсерваторията, а над 10 000 са посещенията от ученици, извън пряката работа в кръжоците през изминалата учебна година.

На празника присъстваха астрономи от обсерваториите в цялата страна, общински съветници, представители на висши учебни заведения. Приветствие от името на кмета на Варна Иван Портних отправи Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“. Директорът на НАОП Свежина Димитрова приветства гостите и връчи специален плакет като знак за доброто сътрудничество с Община Варна. Програмата продължи с концерт на ученици от НУИ „Добри Христов“, Общински детски комплекс – Варна и ученици от IV ЕГ “Фредерик Жолио – Кюри“. Наградени бяха и призьорите в конкурса „Нашата обсерватория през Вашият обектив“.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов