in

Осъдиха бивши кметове на две варненски села

Районен съд – Варна осъди за документни престъпления бивши кметове на две села от областта.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала днес споразумение, на две жени, изпълнявали длъжноста кметове на кметства през различни периоди в две съседни села, бяха наложени наказания „пробация“, за срок – съответно от 7 месеца и от 6 месеца, при двете задължителни пробационни мерки, съобщиха за „Нова Варна“ от пресцентъра на Районен съд – Варна.

Подсъдимите признаха вината си в това, че при продължавано престъпление, в качеството си на длъжностни лица – кметове на села, в кръга на службата си, съставили официални документи – нотариални заверки на подписи, в които удостоверили неверни обстоятелства.

Заверките се поставяли върху бланкови пълномощни с вписани имена на собственици на земеделски земи относно сключване на арендни договори. Едната от подсъдимите удостоверила неверните обстоятелства, че 9 души са положили подписите си за „упълномощител“ лично пред нея в периода 14-20 септември 2007 г., с цел да бъдат използвани тези документи именно като доказателство за обстоятелствата.

Другата подсъдима се призна за виновна в извършването на две такива нотариални заверки от 2 октомври 2007 г.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов