in

Телефон с холограми и 3D дисплей се появява през август

Първият телефон в света, който ще показва холографско изображение, предстои да бъде пуснат в продажба. АТ&T и Verizon обявиха, че тази година ще пуснат в продажба холографски смартфон, наречен Red Hydrogen One.

Зад новото устройство стои компанията за дигитални камери Red, която произвежда „холографски” 3D екрани за виртуална реалност.

Холографските изображения ще се прожектират от телефона и няма да изискват специални очила, с които потребителят да ги гледа.

Революционният смартфон ще бъде голяма крачка напред в начина, по който виждаме съдържанието в мрежата.”, казва Кевин Петерсен от AT&T, цитиран от РС Mag. “Когато на пазара се появи Red Hydrogen One, ще можем да виждаме около, под и над екрана си с четириизмерен холографски дисплей, който е по-добър и от 3D.”

Снимка: Red

Red, които пуснаха снимки на телефона през юли, съобщават, че устройствата с Андроид ще бъдат произвеждани в два варианта – титаниев с цена 1595 долара и алуминиев за 1195 долара. Ще имат 5,7-инчов екран и освен 3D образ, ще могат да представят и съдържание в 2D. Ще бъдат с Qualcomm Snapdragon 835 процесор и батерия от 4500 милиампер часа.

Невероятният дисплей включва нанотехнология, която плавно преминава от 2D съдържание към холографско, 3D или интерактивни игри. Поддържа режим пейзаж и портрет.”

Първоначално от компанията обявиха, че ще пуснат телефона в началото на 2018, но наскоро стана ясно, че той ще бъде готов през август. Не е известно точно как ще работи холографското изображение, защото засега не са пускани видеа с демонстрации.

В режим 4D (холограма) екранът леко потъмнява и се появява образ, по-добър от 3D, без да са необходими специални очила за гледане. Няма начин да се опише, трябва да се види.”

Въпреки всичко, много хора все още са скептични към технологията. Red не е първата компания, която се заема със създаването на холографски смартфон. Амазон пусна и после спря от производство устройство, наречено „холофон” през 2014 година. Телефонът имаше 3D дисплей, който показва образи, носещи се над екрана.
Източник: Daily Mail

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/